Stepping Out

Ryhmät

Kevätkaudella 2019 toimivat seuraavat ryhmät:

Pyörätuolitanssin alkeet

Tiistai klo 18.30-19.30

15.1. - 23.4.
15 kertaa

Heinätorin koulu, Torikatu 45

Pyörätuolitanssin jatko

Tiistai klo 19.30-20.30

8.1. - 14.5.
18 kertaa

Heinätorin koulu, Torikatu 45

Pyörätuolitanssin kilparyhmä

Sunnuntai klo 15-17

13.1. - 19.5.
18 kertaa

Maikkulan alakoulu (Kouluneuvolan ovi)

Lasten katutanssi

Maanantai klo 17-18

14.1. - 25.3.
10 kertaa

Maikkulan alakoulu (Kouluneuvolan ovi)

Vapaavuoro

Lauantai klo 17:15-19:15

12.1. alkaen

Omatoimista harjoittelua. Linnanmaan liikuntahalli, musiikkiliikunta

Ilmoittautuminen kaikkiin ryhmiin sähköpostilla: tanssi.terapia@gmail.com tai ilmoittautumislomakkeella

Halutessasi voit kysyä lisätietoja soittamalla Pia Keränen 040 5952113

Ryhmien osallistumismaksut

Smartum logo

2019 alkaen voit maksaa oman harrastamisesi Smartum Liikunta- tai Liikunta ja kulttuuri-seteleillä. Koska seuralla ei ole kassapäätettä, emme valitettavasti voi ottaa vastaan maksuja Smartum Saldo (Visa)-kortilla. Verkkomaksu selvitetään mikäli kysyntää on.

Seuran jäsenmaksu vuosi 2019
(Ryhmiin osallistuminen edellyttää jäsenmaksun voimassaoloa!)

Jäsenmaksu koskee koko vuotta, kevätkaudella jäsenmaksun maksaneiden ei tarvitse maksaa syyskaudella.

15,00 €

Lasten katutanssi
(maanantaisin, 10 kertaa)

40,00 €

Pyörätuolitanssin alkeet
(tiistaisin, 15 kertaa)

45,00 €

Pyörätuolitanssin jatko
(tiistaisin, 18 kertaa)

65,00 €

Pyörätuolitanssin kilparyhmä
(sunnuntaisin, 1( kertaa)

87,00 €

Paketti: pyörätuolitanssin jatko ja kilparyhmä

147,00 €

Paketti: pyörätuolitanssin alkeet, jatko ja kilparyhmä

187,00 €

Hinnat sisältävät valmentajille ohjautuvan 5,00 euron maksun, joka sisältää valmentajien tekemät rekisteröinnit, puollot, harjoitusraportit ja muun ohjauksen. Yksi maksu kattaa koko kauden, tämä on huomioitu pakettihinnoissa

Yksityistunteja, varaa suoraan valmentajalta.

50 € / 60 min

Tanssia

Seuramme tarjoaa harrastajilleen monipuolista tanssia kiinnostuksen mukaan. Ohjelmassa pyritään järjestämään lasten tanssia, katutanssia tai sen muotoja, aikuisten paritanssia, kilpatanssia, pyörätuolitanssia sekä sovellettua tanssia erityisryhmille. Tanssi kehittää rytmitajua, kehon hahmotusta ja hallintaa, toisen huomioon ottamista, ryhtiä, liikkuvuutta, sosiaalisuutta, esiintymistaitoja, jne. Tanssia voi harrastaa yksilönä, parina tai ryhmässä.

Streetdance eli katutanssi on suhteellisen uusi tanssilaji, joka sekoittaa eri tyylejä, mm. hiphoppia, housea, lockingia, breakdancea, old schoolia ja new styleä. Katutanssi toimii myös yläkäsitteenä kaikille eri tyyleille, jotka ovat lähtöisin "kadulta". Suomeen katutanssilajit ovat tulleet 90-luvulla, mutta suuren suosion ne ovat keränneet vasta 2000-luvun alussa. Suomessa tarjotaan katutanssilajeja monipuolisesti monissa tanssikouluissa. Kilpailuja järjestetään varsinkin pääkaupunkiseudulla, mutta suomenmestaruuskilpailut järjestetään vuosittain eri kaupungeissa.

Kilpatanssi on yleisnimi, jolla tarkoitetaan vakio- ja latinalaistanssien kilpailutoiminnan harrastamista. Kilpatanssi koostuu vakio- ja latinalaistansseista.

Vakiotansseihin kuuluvat hidas valssi, tango, wienin valssi, foxtrot ja quickstep.

Latinalaistansseihin kuuluvat samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble ja jive.

10-tanssissa tanssitaan kaikki viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia.

Kilpatanssi Wikipediassa

Pyörätuolitanssi on tanssia, johon pyörätuolin käyttäjä osallistuu. Paritanssissa joko molemmat tanssijat tai vain toinen on pyörätuolin käyttäjä. Molempien ollessa pyörätuolissa puhutaan duo-parista. Seisovasta tanssijasta käytetään nimitystä pystytanssija, jonka kanssa tanssittaessa kyseessä on combi-pari. Pyörätuolitanssia voi harrastaa myös yksin - jolloin puhutaan single-tanssijasta - tai ryhmätanssina. Pyörätuolitanssi on tullut tanssikilpailujen ohjelmistoon 1990-luvun lopulla, mutta laji on edelleen melko tuntematon.

Pyörätuolitanssissa kilpaillaan samoissa tansseissa kuin kilpatanssissa, mutta lisäksi myös Freestyle -lajissa, jossa musiikki ja kuviot ovat vapaat ja täysin kilpailijan suunniteltavissa.

Pyörätuolitanssi Wikipediassa

Tanssiopettajat

Seuramme omat valmentajat ovat Markku ja Pia Keränen. He opettavat tanssijoita aloittelijoista jo edistyneempiin sekä lapsista aikuisiin. Markku on erikoistunut lattareihin ja Pia sekä lattareihin että vakioihin.

Opetuksessaan he pyrkivät luomaan kehon hallintaa ja tuntemusta sekä rytmiikan ymmärrystä. Lisäksi heille on tärkeää, että seurassa on avoin ja reilu ilmapiiri sekä lapsilla ja nuorilla mukava harrastus.

Pia on koulutukseltaan fysioterapeutti, valmentaja, liikunnanohjaaja ja erikoistunut erityisliikunnan ryhmien ohjaukseen. Pia on myös pyörätuolitanssin tuomari ja -luokittelija. Molemmilla on ollut menestyksekäs kilpaura sekä amatöörinä että ammattilaisena. He ovat opiskelleet tanssiurheilua nimekkäiden tanssipedagogien opastuksella sekä Suomessa että asuessaan ulkomailla. He ovat toimineet tanssinopettajina vuodesta 1992 lähtien ja heillä molemmilla on sekä Suomen Tanssinopettajain Liiton että kansainvälisen tanssiliiton tutkinnot.

Markun tanssisaavutuksia:

- lapsi I ja II, juniori ja nuoriso sarjoissa Suomen mestari
- nuoriso EM-finalisti

Pian tanssisaavutuksia:

- nuoriso SM-mitalisti

Markun ja Pian yhteisiä tanssisaavutuksia:

- 1990-1992 lattari-ranking 1
- amatööreinä Suomen maajoukkueen edustajia
- amatööreinä ja ammattilaisina PM-, EM- ja MM-kilpailuissa useana vuonna
- mm. USA:n itärannikon ammattilaisten mestarit
- International Championship 45 parhaan joukossa
- EM-cup 8.

Pia on pyörätuolitanssin tuomari vuodesta 2011 ja Markku vuodesta 2016 alkaen. Pia on myös Suomen Pyörätuolitanssiliiton hyväksymä luokittelija.